Valpreventie, hup in de benen!

Deze week staat in het teken van valpreventie. Het aantal valongevallen onder ouderen is nog altijd hoog en neemt zelfs toe. Uit onderzoek blijkt dat 86% van alle ongevallen in en om huis onder 65-plussers een valongeval betreft. En dat terwijl veel valongevallen voorkomen kunnen worden.

De podotherapeut kan u ook adviseren.

Valpreventie is een samenspel van meerdere disciplines en maatregelen. Een spel om bewustwording te creƫren en kennis bij de deelnemers te vergroten is een goede stap. Daarnaast kan elke zorgverlener vanuit zijn eigen vakgebied een bijdrage leveren. De podotherapeut kan een stand- en loopanalyse doen. Er wordt dan gekeken naar beweeglijkheid, drukverdeling en stand van de voeten, maar ook naar lichaamshouding en manier van lopen. Als het nodig is dan geeft de podotherapeut advies over schoenen of ondersteuning door bijvoorbeeld het aanmeten van een hulpmiddel, zoals podotherapeutische zolen.

Start typing and press Enter to search