Tape

Taping

Bijvoorbeeld bij een fasciitis plantaris klachten of hielspoor kiezen we voor tape.

Dit is een ontsteking/overbelasting van een peesplaat aan de onderzijde van de voetzool. Het wordt gekenmerkt door pijn onder het hielbeen en/of onder de voetzool. Fasciitis plantaris is een overbelastingsletsel.

Veelvuldige (over)belasting van de fascia kan leiden tot microscheurtjes wat eventueel kan leiden tot ontsteking en beschadiging van het bindweefsel in de peesplaat.

Als de aandoening langdurig bestaat treedt er vaak een verkalking ter hoogte van de aanhechting van de fascie aan het hielbeen op, dit noemt men een hielspoor. Deze is echter niet de oorzaak van de pijn, maar een gevolg van de ontstekings-,overbelastings processen.

De klachten gaan over met een natuurlijk beloop van ongeveer 1 à 2 jaar.
Er worden veel behandelmethoden geadviseerd.  Voor geen enkele behandeling is een sterk bewijs van effectiviteit gevonden.

 

Wel zijn er enkele tips die vaak een redelijk tot goed resultaat opleveren.

  • Lokaal koelen met ijs
  • Ontstekingsremmers met pijnstillers
  • Rust
  • Vermindering van de belasting op de fascie
  • Taping
  • Podotherapeutische zolen met een goede steun in de voetholte en demping onder de hiel.

Praktijkvoorbeeld:

Deze patiënt heeft pijnklachten t.g.v fasciitis plantaris. Tijdens het onderzoek is gebleken dat patënt veel pijn heeft tijdens het belasten in het dagelijks leven.

Wij kiezen dan voor het direct aanpakken van de klacht door de patiënt een taping te geven in afwachting van de podotherapeutische zolen. De therapie is bedoeld om het herstel te versnellen en de pijn te verminderen.[/

tape voet