Teen orthese

Ortheses zijn teenstukjes die gemaakt worden van silicone.

Deze worden op de voet aangemeten en hebben verschillende fucties: Correctie van de scheefstand van de tenen, bijvoorbeeld bij hamer en klauwtenen. Goede drukverdeling, bv bij een likdoorn tussen de 4e en de 5e teen. (Dit is een veel voorkomende orthese).

Er kan een siliconenprothese gemaakt worden als er een teen geamputeerd is. Hiermee voorkom je het scheefgroeien van de grote een en de 3e teen.

prothese teen

Deze patient heeft diabetes en een wondje welke is ontstaan door overmatige druk. De teen is verdikt maar de wond ziet er rustig uit. Het wondje kunnen we door middel van een orthese drukvrij leggen, zodat deze goed kan genezen. Tevens kan patiënt zijn voet goed spoelen omdat de orthese uitgedaan kan worden. Als de teen genezen en geslonken is, wordt er een nieuwe orthese gemaakt welke beschermend werkt.

65

Deze patiënt heeft een “knobbel” op het grote teen gewricht. Deze is zeer pijnlijk in de schoenen. Met de beschermende orthese kan deze patiënt weer goed haar schoenen dragen en wordt ze niet beperkt in haar dagelijkse bezigheden.

orthese beschermend