Podotherapie Sonja Geijsen, specialist in voetenwerk

We staan er niet elke dag bij stil, maar onze voeten dragen elke dag opnieuw een behoorlijke last met zich mee. Als gevolg hiervan kunnen we zere en vermoeide voeten of benen en ingegroeide nagels krijgen. Rugklachten of knieklachten komen vaak voort uit afwijkingen in het functioneren  of de stand van de voet.


Wat is podotherapie?
De podotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van voetklachten, maar ook de aanpak van bijvoorbeeld rug-, heup- en knieklachten behoort tot het vakgebied. Deze problemen worden vaak veroorzaakt door een afwijkende stand en verminderd functioneren van de voeten.

 

''Het aandachtsgebied richt zich ook op de behandeling van nagels en drukplekken, indien er sprake is van een medische indicatie''

 

De titel podotherapeut is beschermd en mag alleen worden gevoerd na afronding van de vierjarige opleiding podotherapie. Deze kan worden gevolgd bij Fontys Hogeschool Eindhoven of Saxion Hogeschool Enschede.

Zorggroep Chronos
Ook voor diabetische voetzorg kunt u bij ons terecht. Wij zijn aangesloten bij de zorggroep Chronos en werken intensief samen met de diabetes pedicures.

podotherapie-2