Voetencheck voor diabetespatiënten

Omdat u diabetes mellitus heeft en u een risico loopt op het ontstaan van slecht genezende wonden aan de voeten, bezoekt u (regelmatig) onze praktijk en mogelijk ook de pedicure. Samen dragen we er zorg voor dat er geen complicaties aan de voeten ontstaan.

Momenteel proberen we in Nederland om met elkaar de verspreiding van COVID-19 te voorkomen. We hebben onze praktijkvoering daarop moeten aanpassen. We zijn genoodzaakt om de voetbehandelingen en reguliere controles alleen door te laten gaan wanneer dit hoogstnoodzakelijk is.

Diabetes Voetencheck app
Wij vragen u om juist in deze tijd zelf extra goed op uw voeten te letten. U kan dat doen door dagelijks een zelfcheck uit te voeren waarbij u goed naar de voeten kijkt of er veranderingen of bijzonderheden op te merken zijn.

Om u hierbij te helpen werken wij samen met de app Diabetes Voetencheck. Deze app kunt u gratis downloaden voor uw mobiel of tablet in de App Store of via de Google-Play Store.

Het gebruik van de app is erg eenvoudig en gratis. U kiest praktijk podotherapie Sonja Geijsen als zorginstelling en u logt in met uw patiëntennummer en geboortedatum. ( Uw patiëntennummer kunt u bij ons of bij uw pedicure opvragen, uw identiteit zal geverifieerd worden door ons of de pedicure).

U bekijkt het informatie filmpje en beantwoord vervolgens de vragen die worden gesteld. U kunt de vragen met ja en nee beantwoorden. Is het antwoord negatief, dan wordt u gevraagd een foto in te sturen die de podotherapeut dan beoordeeld.

De podotherapeut bekijkt dan of het belangrijk is dat u de praktijk bezoekt. Het vermijden van zorg wanneer er risico’s zijn op slecht genezende wonden is niet wat we willen. De app herinnert u er elke dag aan dat u uw voeten even moet controleren.

 

Start typing and press Enter to search